Waar kan ik je ’s nachts voor wakker maken?

Voor twee plannen kan je me ’s nachts uit mijn bed bellen. Mijn eerste plan is om serieuze onderwerpen op een moderne manier begrijpelijk uit te leggen, zodat mensen betere beslissingen kunnen nemen. Denk bijvoorbeeld aan pensioenregelingen. 

Als student mocht ik actuele infographics verzinnen voor het net gelanceerde dagelijkse economiekatern van NRC Handelsblad. Dat was de eerste keer dat ik leerde dat de manier van presenteren van gegevens heel belangrijk is om de boodschap over te brengen.

Na mijn studie ben ik begonnen als journalist bij Vrij Nederland en Quote. Daarna ben ik uitgever geworden, onder andere van De Financiële Telegraaf.

Bij De Financiële Telegraaf heb ik kennisgemaakt met Singularity University en dat heeft mijn ogen geopend voor de enorme technologische ontwikkelingen van dit moment en de snelheid waarmee deze gaan.

Met mijn livestreams  – en alles wat daarbij komt kijken – speel ik in op die ontwikkelingen. Ik combineer video, interactie, data en analyse. Om zo het maximale te leren en een volgende uitzending te verbeteren. Het doel is en blijft om met deze content een helpende hand te geven bij het nemen van (financiële) beslissingen.

Verbeteren financiële kennis middelbare scholieren

Mijn tweede plan waarvoor je me ’s nachts kan wakker maken is: Scholenstrijd. Dit is een project wat als doel heeft om middelbare scholieren meer financiële kennis te geven.

Scholenstrijd bestaat uit drie onderdelen. Een online beursspel, hierbij is de opdracht dat een leerling een financieel plan schrijft voor iemand uit zijn of haar omgeving. Denk aan de oma of opa. Daarnaast geeft Scholenstrijd gastlessen. Deze worden gegeven door mensen die in de financiële sector werken. Tenslotte zijn er excursies en masterclasses voor de winnende klassen.

2018 – Heden 

Oprichter: Interactieve televisie
Winnaar PB&M Communicatieprijs 2018 voor PensioenTV
Oprichter: Scholenstrijd (verbeteren financiële kennis middelbare scholieren)

2015-2017

Uitgever De Financiële Telegraaf

2002 – 2015

Uitgever IEX Group

1999 – 2002 

Fundix (BinckBank Prittle)